Nový cruise terminál v Dubaji

Výletní plavidlo Costa Firenze slavnostně otevírá nový terminál v Arabském moři, Dubai Harbour Cruise Terminal. Velkolepý obřad je výzmamným milníkem ve spolupráci Costa Cruises s organizacemi rozvíjejícími cestovní ruch města.

Dubai Harbour

Projekt je součástí strategického partnerství mezi Carnival Corporation & plc, největší světovou společností pro výletní lodě, a Shamal Holding, jehož cílem je přeměnit Dubaj na přední centrum námořní turistiky v regionu. Terminál Dubai Harbour v samém srdci moderní Dubaje je prvním terminálem výhradně určeným pro výletní lodě. U jeho mol mohou kotvit současně 2 výletní plavidla současně, rozkládá na více než 120 000 metrech čtverečních a jeho součástí jsou dvě účelové budovy, které nabízejí cestujícím a posádce bezpečné, pohodlné a bezproblémové nalodění a vylodění. Terminál bude využívat 6 značek  Carnival Corporation – AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises, Princess Cruises a Seabourn. Na rok 2023 je naplánováno na 90 připlutí lodí.  Loď Costa Firenze bude tento terminál využívat každý týden do března 2022. Itinerář Costa Firenze, který zahrnuje dlouhé zastávky v přístavech Dubaj (dva dny) a Abú Dhabí (celý den, od 9:00 do půlnoci), umožňuje hostům vychutnat si Expo 2020 Dubaj naplno.

Mario Zanetti, prezident Costa Cruises, při otevírání terminálu podotkl: "Debut Costa Firenze v Dubaji představuje další důležitý krok v obnovení našich plaveb. Jsme nadšeni, že můžeme znovu zahájit plavby ve vzrušující destinaci s velkým potenciálem a kde jsme byli první, kdo se otevřel výletním plavbám."

Expo Dubai 2020

Mimořádná světová výstava je rozsáhlá, zahrnuje na 200 pavilonů. Italský pavilón o rozloze 3 500 m2 zaujme návštěvníky díky třem velkým "trupům", které jsou oblečeny do kabátů, vyrobených ze zbytků potravin a tvoří největší trikoloru italské vlajky na světě. Ústředním tématem pavilonu je motto "Krása spojuje lidi", které ztělesňuje myšlenku krásy jako prvku schopného kombinovat minulost, přítomnost a budoucnost a zároveň je syntézou různých prvků, které nejsou výlučně spojeny se světem umění a kultury, ale představují společenský příběh know-how italských společností. Costa Cruises se zařadila mezi stálé sponzory pavilonu a sama je také průkopníkem udržitelnosti v odvětví dopravy a cestovního ruchu.
Hosté z plaveb lodí Costa Firenze si mohou zakoupit návštěvu EXPO Dubai 2020 v rámci fakultativního výletu Grand Tour Dubai s vstupem privilegovaným vchodem a komentovanou prohlídkou. Na konci návštěvy budou účastníci italského pavilonu Costa hosty Bvlgari, která pro ně připravila jedinečný gastronomický zážitek.

 

 

Převzato z tiskové zprávy Costa Cruises, 20. 12. 2021.

Zpět do blogu