Pláže Středomoří dostupné z přístavů

Byť se plavba výletní lodí tváří na první ochutnávku především jako poznávací dovolená, můžete si také během ní perfektně užít opalování a koupání na krásných plážích. Inspirujte se pěticí pláží, k nimž se z přístavu dobře dostanete. K odpočinku u průzračného moře se sklenkou osvěžujícího drinku jsou jako stvořené. A o většině z nich jste asi ještě nikdy neslyšeli...

V okamžiku, kdy výletní loď vplouvá do přístavu, máte většinou možnost vybrat si ze tří možností, jak prožijete den:
1. Zůstanete na lodi,
2. Vydáte se na průzkum historických památek a jiných atrakcí v okolí,
3. Odpočinete si na pláži.

Ocitnete-li se poblíž následujících lokalit, neváhejte a zvolte si variantu číslo 3.

Spiaggia di San Vito Lo Capo, Sicílie

Jemný písek hladící nohy, báječný výhled na skály jako z divokého západu a průzračné Tyrhénské moře, to jsou poznávací znamení pláže Spiaggia di San Vito Lo Capo. Táhne se podél břehů města stejného jména, nedaleko Trapani a zhruba 100 km od přístavu v Palermu. Kromě magické hory Monte Speziale a půlměsíčního tvaru jsou však pro ni typické i houfy rekreantů během letní sezóny.

Spiaggia di Mondello, Palermo - Sicílie

Městský autobus vás dopraví na zlaté písky této pláže po asi 30 minutách jízdy. Stanice autobusu je kousek od přístavu a cestou si koupíte jízdenku v místnín "tabáku". Na pláži Modello Beach můžete očekávat několik zařízení pro pohodlí návštěvníků, jako jsou lehátka, slunečníky, restaurace a bary přímo na pobřeží. Koupání je tu úžasné, hloubka tak akorát a pěkný výhled na skály.

Barceloneta Beach, Barcelona

Nejznámější a nejvyhledávanější pláž v Barceloně se nachází v blízkosti historické čtvrti Barceloneta a je jednou z nejpopulárnějších turistických destinací ve městě. Tato pláž je snadno dostupná z centra města či ze stanice lodních transferových autobusů. Jemný písek, čisté moře, skvělá dovolenková atmosféra i nabídka plážových aktivit a restaurací či barů vám dovolí prožít skvělý den.

Spiaggia della Vecchia Dogana, Sardinie

Sardinie se už dlouho pyšní mnoha přízvisky, velebícími krásy tamních pláží: evropský Karibik, ostrov tisíce pláží či smaragdové pobřeží. Důkaz jejich platnosti objevíte nedaleko od přístavu. Pláž "Spiaggia della Vecchia Dogana" v Olbii se nachází v blízkosti historického centra a je populárním místem pro návštěvníky, kteří chtějí si užít sluneční den a koupání v Tyrhénském moři. Má jemný písek, čistou vodu a nabízí širokou škálu služeb a vybavení, včetně lehátek, slunečníků, restaurací a barů. Kousek odtud leží menší pláž Spiaggia Pittulongu, i zde je plný plážový servis. Obě pláže jsou asi 10 km od přístavu Olbia a koupání tu je přímo báječné.

Plage d'En Vau, Calanques

Národní park Calanques vypadá na první pohled trochu nenápadně, ovšem jen do okamžiku, než vyzkoušíte koupání v některé z jeho úzkých zátočin jako Plage d´En Vau. Společnost vám budou dělat vápencová skaliska vystupující z azurové vody, řídká středomořská vegetace a jenom minimum turistů. Přístup je sem poněkud komplikovanější, byť přístav v Marseille leží pouhých 32 km odsud.

Plage de Paloma, Francouzská riviéra

Mezi Nice a Monakem, dvěma prominentními letovisky na Azurovém pobřeží, nemůžete očekávat průměrné pláže. A Paloma Beach, pojmenovaná po dceři Pabla Picassa, jde svým šarmem a servisem ještě o kousek dál. Ukrývá se na konci poloostrova Ferrat, vyhlášeného útočiště milionářů, v zátočině Scaletta. Máte-li rádi výhled na přepychové vily a jachty, chuť provensálského vína a noblesní francouzskou atmosféru, budete tady nadšeni.

Playa Torremolinos, Costa del Sol

Torremolinos je vyhlášeným letoviskem asi 15 km od přístavu Málaga. Ve výčtu zdejších lákadel nesmí vedle akvaparku, zahrady La Batería či lunaparku Tivoli v sousední Benalmádeně chybět ani dlouhá, písečná Playa Torremolinos. Ve spojení s palmovou promenádou a komplexním servisem se jedná o dokonalý příklad městské pláže.

Issos Beach, Korfu

Hned za hotelovými komplexy v Agios Georgios začíná takzvaná Korfská poušť, úzký pruh pevniny z jedné strany ohraničený lagunou Korission a z druhé Jónským mořem. Právě na jeho pobřeží se skví pláž Issos, ráj všech romantiků, surfařů a milovníků samoty. Jenom je potřeba zajít kousek dál pod duny, dodávající lokalitě 30 km od přístavu Korfu jedinečný nádech.

Slovenska plaža, Černá Hora

Necelé 2 km dlouhá Slovenska plaža poblíž budvanské mariny a starého města je pýchou nejvyhlášenějšího černohorského rekreačního střediska. Přestože v létě doslova praská ve švech, vždy se na jejím kamínkovém povrchu najde kousek místa pro relax a opalování. Cestou z přístavu v Kotoru, vzdáleného 23 km, nezapomeňte obdivovat krásny horského NP Lovćen.

Ksamili plazh, Albánie

Unikátnější místo stěží na mapě Evropy pohledáte: pláž Ksamili leží na šíji mezi Butrintskou lagunou a Kerkyrskou úžinou. Nadchne vás tady křišťálově čistá voda Jónského moře, hospůdky s výtečnými rybími pochoutkami a výhled na drobné, roztomilé ostrůvky v okolí. Přístav Saranda je odsud půl hodiny daleko, antické město Butrint (součást dědictví UNESCO) asi deset minut.

Lia beach, Mykonos

Ostrov Mykonos v srdci Egejského moře proslul jako dějiště divokého nočního života, na pláži Lia však zažijete pravý opak. Pohodu, poklidné chytání bronzu, nerušené šnorchlování, pohledy na strnulá skaliska… Čekají vás i příjemná restaurace a centrum vodních sportů. Z přístavního terminál Torlos je to sem 30 minut.

Zpět do blogu
V porovnání (0)