MS Santa Cruz II

Destinace: Galapágy
Lodní společnost: Hurtigruten
Termín: 16. 05. 2024
Délka: 9 nocí
Cena od:
173 178 Kč 6 724 € vnější
Uvedená plavba již není dostupná.

V ceně je zahrnuto

Před začátkem plavby

  • pobyt v hotelích se snídaní před začátkem plavby (Lima, Cusco, Quito) - podle konkrétního programu
  • večeře před začátkem plavby - podle konkrétního programu
  • zpáteční lety v ekonomické třídě z Chile nebo Ekvádoru na Galapágy, Baltrat - podle konkrétního programu
  • transfery mezi hotelem a letištěm - podle konkrétního programu
  • ransfery mezi letištěm Baltra a přístavem nalodění
  • balíček výletů, včetně stravy, lístků na vlak, vstupních poplatků, transferů - podle konkrétního programu

Během plavby

  • expediční plavba
  • ubytování v kajutě vybrané kategorie
  • snídaně, obědy a večeře včetně nápojů (domácí pivo a víno, limonády a minerální voda)
  • čaj, káva a voda po celý den zdarma
  • vstupné do Národního parku Galapágy
  • tranzitní kontrolní karta pro Galapágy
  • přístup do salonku na letišti Guayaquil po návratu z Galapág
  • láhev na vodu doplnitelná na lodních nápojových stanicích
  • německy a anglicky mluvící expediční tým, který vede činnosti a poskytuje vzdělávací informace na palubě a na břehu
  • koktejl na přivítání a na rozloučenou
  • přístavní poplatky
  • spropitné pro personál

Aktivity na palubě

  • využívání vědeckého centra lodi s knihovnou, mikroskopy a vzorky
  • program Citizen Science umožňující hostům účast a pomoc při reálném vědeckém výzkumu
  • profesionální palubní fotograf poskytuje tipy a triky pro nejlepší fotografie země a divočiny
  • využívání vířivek a tělocvičny na lodi
  • používání praček a sušiček na palubě

Aktivity na pobřeží

  • doprava na pobřeží ve člunech (kde je to nutné)
  • výlet a průzkum pobřeží
  • plavby na kajaku, šnorchlování a používání lodního člunu se skleněným dnem

Služby navíc pro hosty v kategorii Suite

  • omezené bezplatné připojení na lodní WiFi*
  • bezplatný pronájem neoprenových obleků - na vyžádání

*Loď pluje v odlehlých oblastech s velmi omezeným připojením. Streamování není podporováno.

V ceně není zahrnuto

  • doprava na místo začátku programu
  • nápoje na palubě (kromě vody, kávy a čaje z nápojových stanic)
  • zavazadlový servis při nalodění a vylodění
  • osobní výdaje na palubě
  • připojení na lodní WiFi - kromě hostů v kat. Suite
  • pronájem neoprenových obleků - kromě hostů v kat. Suite
  • víza a ostatní doklady / potvrzení potřebné pro vstup do země
  • cestovní zdravotní pojištění - více...

Plavby spoločnosti Hurtigruten

Lodní společnost: Hurtigruten
Majitel: Metropolitan Touring
Spuštění na vodu: 2002 pod jménem Mare Australis
Renovace: 2021
Loděnice: ASENAV Shipyard - Valdivia, Chile

Technické údaje:
Tonáž: 2 664 t
Délka: 71,8 m / Šířka: 13,4 m
Rychlost: 10,5 uzlů
Celkový počet kajút pro hosty: 50
Kapacita: 90 osob
Posádka: 50 osob
Počet palub pro hosty: 5, z toho 3 s kajutami

Deck plan
  • bar a salonek Panorama
  • restaurace Beagle - využití ekologických potravin z místních zdrojů. Tato loď poskytuje širokou škálu kulinářských zážitků pod vedením vyškoleného Le Cordon Bleu šéfkuchaře a výběr zahrnuje všechny diety a preference.
  • venkovní terasa / gril
  • stanice s nápoji - káva, čaj, voda zdarma k dispozici po celý den
  • 2 vířivky
  • fitness místnost s vybavením
  • čítárna a přírodovědná knihovna
  • víceúčelová společenská místnost
  • dárkový obchod
  • ordinace lodního lékař
  • pračky a sušičky k dispozici pro hosty
  • klimatizace na celé lodi
  • satelitní telefon,  PA systém, Wi-Fi
  • výbava na šnorchlování, pronájem potápěčských obleků
  • pozorovací expediční člun se skleněným dnem
  • kajaky
  • nafukovací čluny pro průzkum pobřeží

Loď Santa Cruz II využívá některé z nejnovějších technologií v oblasti udržitelných plaveb, díky kterým se podílí na ochraně místního ekosystému. Moderní technologie motoru optimaluzuje spotřebu paliva, na plaubě se uplatňují strategie na snižování CO2 a palubní zařízení na odsolování a čištění vody chrání moře. Společnost usiluje o minimalizaci ekologických stop a přítomnost hostů se tak stává součástí úsilí o ochranu přírody.

V kuchyni se využívají potraviny z místních zdrojů. Tato loď poskytuje širokou škálu kulinářských zážitků pod vedením vyškoleného Le Cordon Bleu šéfkuchaře a výběr zahrnuje všechny diety a preference.